Apie kai kurių Panevėžio valdininkų impotenciją ir kodėl miestas taip užterštas reklama

Pirmiausia patalpinu nuotrauką, kurią pats padariau vieną 2018 metų apniukusią gruodžio popietę pačiame miesto centre, Birutės gatvėje. Jokių piktų kėslų tada nepuoselėjau. Tiesiog turiu šiam bankui šiokių tokių sentimentų.

Skubu paaiškinti apie ką rašau ir ką turiu omeny. Prieš pora dienų Panevėžio laikraštyje „Sekundė“ aptikau straipsnį, atseit verslininkėliai skundžiasi dėl naujai nustatytų jiems reklamos kainų, o Savivaldybės Teritorijų planavimo ir architektūros vyr.specialistas p. Arvydas Narkevičius rimtu tonu savo Urbi et Orbi jiems atkerta: visos tos jūsų reklamos negyvai užkniso miestą, o ir šiaip jau Aukštaitijos sostinė užteršta reklama, o ypač čia apstu nelegalios reklamos.

Tikiuosi šita nuotrauka padės p. A. Narkevičiui susigaudyti situacijoje. Paaiškinu. Lietuvos žemės ūkio banko nebėra jau 13 metų. Niekas nežino, kodėl tos reklamos nenukabino. Be abejo, juk anksčiau buvo kitos valdžios, blogos valdžios ir t.t. ir pan. Bet ir p. A. Narkevičius – ne be grieko. Ne pirmą dieną „dirba“. Tai kaip čia?

Paėjėjęs kelis šimtus metrų pesčiomis iš centro Klaipėdos gatve daugiabučių kvartalo link, priskaičiavau dar mažiausiai penkias iškabas, kurių savininkai uždarė verslą. Bet reklamos liko – ant visokių kioskelių, ant namų. Kas jas turėtų nukabinti? Gal po to ir miestas kitaip spindėtų? Gal tada nereikėtų iškasti kovos kirvio ir juo mosuoti?

Tūkstantis ir vienos nakties pasakų vienas herojų Harunas al Rašidas, naktimis persivilkdavo paprasto miestiečio rūbais ir išeidavo paziliot po Bagdadą. Paklausydavo, ką žmonės apie jį šneka, kaip realiai atrodo miestas.

Labai rekomenduočiau tokią praktiką ir p. A. Narkevičiui. Bet gal p. A.Narkevičius pėsčiomis nevaikšto?

P.S.

Kai šis rašinys jau buvo paruoštas publikacijai, geri žmonės paštu man atsiuntė dar vieną vinį į p.A.Narkevičiaus pezalų karstą:

Tikriausiai, kažkam tuoj pat šovė į galvą, kad čia regi vieną nevykusį verslo reklamos „šedevrą“, su kuriais taip ryžtingai kovoja Savivaldybės Teritorijų planavimo ir architektūros vyr.specialistas.

Neatspėjot, ponai! Nuotraukoje mes regime savivaldybės administracijai priklausantį stendą, kuris puošia miestą taip vadinamame Rožyne, Amerikos gatvėje.

Tai kas savo netvarkomomis iškabomis teršia miestą, p. A.Narkevičiau?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *